dimecres, 23 de maig del 2012

Recepta de patacada

Cada vegada som més els que ens toca fer "dinars de patacada", avui us presento una recepta equilibrada, fàcil i ràpida de preparar.

Ahir a la nit mentre feia el sopar vaig aprofitar per rescatar ingredients de la nevera i poder cuinar-me un dinar atractiu per a passar millor la jornada laboral d'avui.

Llacets amb carbassó, api i pernil

Ingredients per a 1 persona

70-80 g pasta en forma de llacets
1/2 carbassó
1 branca petits d'api
100g pernil salat tallat a daus
Sal i Pebre negre
Bitxos
Oli d'oliva verge extra

Preparació

Poseu aigua amb sal al foc, quan arrenqui el bull tireu-hi la pasta i deixeu-la coure uns 8-10 minuts (o el que indiqui el paquet). Escorreu-la i reserveu-la.
Renteu el carbassó i la branca d'api i talleu-ho a trossets petits.
En una paella amb un rajolí d'oli sofregiu les hortalisses fins que comencin a daurar-se. Seguidament afegiu-hi el pernil salat i el bitxo i deixeu-ho enrossir tot junt. Salpebreu-ho al gust. Després d'un parell de minuts ho podeu retirar.
Si us ho mengeu al mateix moment podeu barrejar la pasta amb les hortalisses i emplatar. En cas que ho hàgiu de posar a la carmanyola recomano que ho barregeu en últim moment, ho podeu escalfar al microones.

Comentaris nutricionals

Aquesta recepta és equilibrada per fer un dinar, ja que cobreix aproximadament una tercera part de les nostres necessitats diàries de nutrients, que és el que correspon a un dinar. Per a qui faci règim, haurà de vigilar amb la quantitat d’oli. És un menú adequat per a totes les edats, però sobretot per a joves i adults, ja que conté una bona dosi d’aliments energètics.
Si volguéssim augmentar la dosi de fibra podem fer servir pasta integral, d'aquesta manera augmentarem l'aportació de minerals i ajudarem a millorar el trànsit intestinal.

2 comentaris:

  1. Visca! T'he trobat a faltar! Una foto molt xula i una recepta fàcil i bona!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Marina!

      El toc de l'api i el punt picant els he trobat exquisits!

      Elimina