dissabte, 14 de juliol del 2012

Psoriasi

Avui parlarem d'una malaltia de la pell, la psoriasi. L'alimentació controlada, el sol i el mar són els millors tractaments per a millorar-ne la simptomatologia.

La pell és un òrgan que recobreix el nostre cos. Amb l'estiu la lluïm més, perquè sovint portem peces de roba més lleugeres i ésquan volem tenir-la més apunt. Cal cuidar-la per dins i per fora.


La psoriasi causa picor. Apareixen diferents zonesde sequedat i vermellor. Els llocs més habituals on apareixen les plaques sónles espatlles, els genolls, els colzes, sota el cabell, l'esquena, les orelles, els palmells de les mans i les plantes dels peus. La causa de la psoriasi és un problema en el sistema immunològic i pot ser hereditària.

A les persones adultes sanes les cèl·lules de la pell es formen a la part més profunda i avancen cap a la superfície de la pell, és un procés natural que dura aproximadament 28 dies.
En la psoriasi, aquest procés està alterat i lescèl·lules pugen a la superfície massa ràpid causant les alteracions comentades anteriorment. Aquesta malaltia pot persistir per molt temps, fins i tot durant tota la vida.

Els símptomes apareixen i desapareixen en forma de brots. Hi ha factors que s'ha vist que fan empitjorar la pell:
- Infeccions
- Estrès
- Pell resseca
- Agunes medicines



Les recomanació alimentària principal que us donem és fer una dieta basificant, això vol dir que no es formaran cossos àcids que agreugerien les irritacions.

Els aliments més recomanats són:
Patates, llegums, verdures, fruites, fruita seca, peix i marisc, oli d’oliva verge extra, beguda de soja, iogurts de soja.
I menjar aproximadament dues pastanagues cada dia.

Per contra els aliments que cal evitar, sobretot quan hi hagi un brot, són:
Cereals i tots els seus derivats: pa, farines... , llet i derivats làctics, carns (blanca i vermella), nata i margarines, xocolata.

El iode i el magnesi són els dos minerals estrella per a qualsevol problema cutàni i les persones que pateixen psoriasis n'haurien de consumir diàriament.
La millor font de iode són els productes d'origen marí (peixos, mariscs, algues...). Naturalment fer banys d'aigua de mar i prendre el sol serà una teràpia excel·lent per a qualsevol problema de pell.

Pel que fa al magnesi si mengem habitualment els productes recomenants no hi haurà carència.

En moments en què les plaques i la vermellor siguimolt intensa serà convenient visitar un dermatòleg i un dietista-nutricionista professionals perquè facin el millor tractament. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada